Szczegóły
Kiehl Grasset 1L Środek rozpuszczający tłuszcze. Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze kuchennym. Związki powierzchniowo - czynne zawarte w produkcie są biodegradalne w ponad 90%.
SKŁAD
Anionowe i niejonowe związki powierzchniowo- czynne, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, związki pośredniczące w rozpuszczaniu, fosforany, zasady, barwniki.
pH koncentratu = ok. 13 pH 1 % roztworu = ok. 11
ZASTOSOWANIE
Zasado- i wodoodporne podłogi, ściany i powierzchnie robocze w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Stosowany też w urządzeniach produkujących pianę. Dzięki właściwością antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.
SPOSÓB UŻYCIA
Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.
Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni:
50 - 200 ml. na 8 L wody.
Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10.
W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset.
Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.
ZUŻYCIE NA M2
Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml
Mycie gruntowne: 40 ml
Mycie pianą: 20 ml
Xi - Środek drażniący
R 36 / 38 Drażni oczy i skórę. w koncentracie.
S 24 / 25 Unikać zabrudzenia oczu i skóry.
S 37 Nosić odpowiednie rękawice ochronne.
Zawiera < 1% wodorotlenek metalu alkalicznego
Producent : JOHANNES KIEHL KG
Adres:
Robert-Bosch-Straße 9
D-85235 Odelzhausen
E-Mail: info@kiehl-group.com
Informacje dodatkowe
Producent | Johannes KIEHL KG |
---|---|
Adres | Robert-Bosch-Straße 9, D-85235 Odelzhausen |
info@kiehl-group.com |
Napisz własną recenzję
Zaloguj się aby dodać komantarz