Szczegóły
SKŁAD
Anionowe i niejonowe związki powierzchniowo- czynne, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, związki pośredniczące w rozpuszczaniu, fosforany, zasady, barwniki.
pH koncentratu = ok. 13 pH 1 % roztworu = ok. 11
ZASTOSOWANIE
Zasado- i wodoodporne podłogi, ściany i powierzchnie robocze w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Stosowany też w urządzeniach produkujących pianę. Dzięki właściwością antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.
SPOSÓB UŻYCIA
Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.
Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni:
50 - 200 ml. na 8 L wody.
Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10.
W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset.
Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.
ZUŻYCIE NA M2
Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml
Mycie gruntowne: 40 ml
Mycie pianą: 20 ml
Xi - Środek drażniący
R 36 / 38 Drażni oczy i skórę. w koncentracie.
S 24 / 25 Unikać zabrudzenia oczu i skóry.
S 37 Nosić odpowiednie rękawice ochronne.
Zawiera < 1% wodorotlenek metalu alkalicznego
Informacje dodatkowe
Darmowa Wysyłka | Nie |
---|
Napisz własną recenzję
Zaloguj się aby dodać komantarz